İSTANBUL / PENDİK - Fethi Gemuhluoğlu Ortaokulu

"Dilimizin Zenginlikleri" Projesi Okulumuzda Uygulanmaya Başlandı.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda aralık ayında "Afiş" yarışması düzenlendi.Öğrenciler Yunus Emre'nin şiirlerinde kullandığı sözcüklerden bazılarını kullanarak cümleler oluşturdular.Okul panomuzda sergilenmek üzere Yunus Emre panosu hazırlandı ve büyük halk şairimizin şiirlerinden mısralar bu panoda öğrencilerle buluştu.Sınıflarımızda Yunus Emre'nin hayatı,edebiyatımızdaki yeri ,eserleri üzerinde duruldu  ve öğrencilerimizin güzel Türkçemizin farkına varmaları ,milli kültür ögelerimizi öğrenmeleri amaçlandı. Ayrıca dilimize yerleşen yabancı sözcükler yerine kullanabilecekleri Türkçe sözcükler için bir pano hazırlanarak güzel Türkçemizin kullanılması yönünde çalışmalar yapıldı.

11-12-202312-12-2023

Yayın: 15.12.2023 - Güncelleme: 15.12.2023 13:30 - Görüntülenme: 39